Volg je Dromen: 7 Redenen om voor een Locatieonafhankelijk leven te Kiezen met jouw gezin

Wanneer men het heeft over digital nomads of locatieonafhankelijk leven, komt vaak het beeld op van jonge, ongebonden en vrijgezelle twintigers die de eerste lichting digitale marketing- en freelance kansen hebben benut en voor maanden of zelfs jaren van het ene eiland naar het andere zijn gereisd, terwijl ze onderweg geld verdienden met hun laptops. Uiteraard met eindeloze strandfoto’s die ervoor zorgden dat velen jaloers werden op hun avontuurlijke levensstijl.

Well, guess again.

Er is geen reden waarom jij dat ook niet kan doen als je wilt. ‘Ben je gek?’ hoor ik je vragen. 

‘Met kinderen? – Geen sprake van.’

Nouuuuu, ik ben hier om je te vertellen dat het WEL mogelijk is. We zijn het levende bewijs natuurlijk als gezin, en samen met ons ook zoveel andere gezinnen!

Ontdek waarom een locatieonafhankelijk leven met je gezin de moeite waard is en hoe je je dromen kunt volgen door samen met je kinderen en partner de wereld te verkennen als digital nomads
Met zijn drietjes op het strand in Nieuw-Zeeland

Helaas, ik hoor het maar al te vaak, is het in ‘het systeem’ bij mensen zo geprogrammeerd om te denken dat wanneer je kinderen krijgt “het leven voorbij is”. Ja, je leven verandert inderdaad maar het betekent niet dat het niet beter kan zijn dan voorheen, in tegendeel zelfs vind ik, wat een verrijking! En het betekent zeker niet dat je beperkt moet zijn tot één locatie, al zijn er natuurlijk ook enkele obstakels die je moet overwinnen.

De grootste uitdaging schuilt in het idee van wat als standaard geldt, wat je als ouder ‘verondersteld wordt’ te doen en wat de samenleving van ons verlangt en/of verwacht. Dit is echter niet de enige optie. Door dit te erkennen ontstaan er talloze mogelijkheden.

7 redenen

Laten we eens kijken naar 7 redenen waarom het worden van een locatieonafhankelijk gezin of zelfs een digital nomad familie echt een uitstekend idee is. * YAY * doe gerust alvast een vreugdedansje!

Veel van de belangrijkste voordelen zijn hetzelfde als wanneer je in je eentje locatieonafhankelijk leeft of als digital nomad door het leven gaat, maar het hebben van een kind of kinderen voegt een extra element toe.

Reden 1: Vrijheid

We leven in een samenleving waarin we zo beperkt zijn door ideeën en sociale normen, dat vrijheid moeilijk te vinden is als je de ‘samenleving oogkleppen’ op hebt.. Zodra je losbreekt, is vrijheid eindeloos. (Ooohh, wat hou ik van dat gevoel!) 

Niet alleen de vrijheid om van de ene week of maand(en) naar de volgende bestemming te gaan. Maar ook hoe je je kinderen opvoedt, hoe je ze onderwijst. Hoe je jezelf van inkomsten voorziet. Zo eenvoudig als wat je elke dag draagt… de keuze is aan jou en de opties zijn eindeloos.

Als je besluit om een paar uur in een leuk koffietentje te werken terwijl de kinderen met je partner op het strand spelen of op een boerderij rondrennen met de dieren, kan dat. 

Heb je internetverbinding, dan kun je werken (en natuurlijk ook zonder afhankelijk van je werkzaamheden), het is zo simpel als dat. En na een aantal uurtjes productief te hebben gewerkt, voeg je je bij de rest van het gezin en geniet je met volle teugen van de qualitytime en de plek waar je bent. En over qualitytime gesproken…

Reden 2: Qualitytime samen

Dit is zo’n belangrijke, sowieso als ik voor mezelf spreek. Toen ik (in 2017) zwanger was van Sophía, kon ik het me niet voorstellen om lange uren van haar gescheiden te zijn, en vriendlief voelde dat hetzelfde. En zo werd het een prioriteit om onze tijd te optimaliseren.

Als je onderweg bent of op je gekozen locatie woont, kun je elke dag indelen zoals je wilt. Verdeel je dag tussen jezelf en je partner, zodat de een werkt terwijl de ander ‘s ochtends bij de kinderen is, en dan ‘s middags gezinstijd bijvoorbeeld. Of als je alleen bent, maak gebruik van lokale kinderopvangdiensten voor een paar uur (kies je bestemming erop uit om het jezelf dan zo makkelijk mogelijk te maken, hint: Azië bijvoorbeeld). 

Je bepaalt je werkuren en dus ook dagindeling. Als dat betekent dat je soms de hele dag samen als gezin doorbrengt en ‘s avonds werkt als de kinderen slapen, of juist ‘s ochtends vroeg een paar uur werkt, jij maakt het schema!

De tijd die je als gezin samen doorbrengt, is van onschatbare waarde en onvervangbaar. En zo worden zo snel groot! Oh wat ben ik blij dat nu mijn dochter alweer 5,5 jaar is, ik het mezelf niet kwalijk kan nemen dat ik het anders had moeten doen.

Ontdek waarom een locatieonafhankelijk leven met je gezin de moeite waard is en hoe je je dromen kunt volgen door samen met je kinderen en partner de wereld te verkennen als digital nomads
Auke & Sophía op het strand. Foto gemaakt door Ilse de Graaf

Reden 3: De wereld ligt aan je voeten!

Wanneer je als locatieonafhankelijk gezin of als nomadisch gezin leeft, opent zich een wereld vol onbegrensde mogelijkheden en avonturen. Elke bestemming biedt een schat aan nieuwe ervaringen, culturen en ontdekkingen die zowel voor jou als je kinderen verrijkend zijn. Niet langer ben je gebonden aan één plek, maar heb je de vrijheid om de wereld te verkennen en te genieten van wat elke locatie te bieden heeft. Of je nu zin hebt in de tropische warmte van Bali, de historische pracht van Rome of de adembenemende natuur van Nieuw-Zeeland, je kunt je bestemmingen afstemmen op de interesses en behoeften van je gezin. Onvergetelijke herinneringen gegarandeerd!

Reden 4: Je kinderen en gezinsleven staan op de eerste plaats

Het is zo moeilijk om een gezonde balans tussen werk en privé te vinden als je een normale 9-5 baan hebt. Met een baan komen verplichtingen en vaste werktijden. Als je kinderen hebt, kan het evenwicht nog moeilijker te bereiken zijn. Wanneer je kind ziek is, of er is een schoolverplichting, kun je er vaak niet eens voor hen zijn. Als locatieonafhankelijk gezin kan je je kinderen makkelijker op de eerste plaats laten komen dan in een leven in de ratrace en het hebben van een 9-5 baan.

Reden 5: In contact komen met andere culturen

Als je al eens hebt gereisd, weet je dat het verkennen van nieuwe bestemmingen en het ontdekken van nieuwe landen een bijzondere ervaring is. Maar wat reizen nog mooier maakt, zijn de mensen die je onderweg tegenkomt. Inspirerende, bijzondere individuen van over de hele wereld, met verschillende achtergronden, geloofsovertuigingen en culturen. Je kinderen krijgen de unieke kans om te spelen en contact te maken met kinderen en volwassenen uit allerlei landen.

Tijdens je reizen zul je talloze mensen ontmoeten die boeiende verhalen met je delen en je nieuwe dingen leren. Deze educatieve ervaring, zowel voor jou als voor je kinderen, is werkelijk inspirerend.

Dankzij deze geweldige mogelijkheid groeien kinderen op met een open blik op de wereld, begrip en kennis van verschillende talen en culturen en een wereldwijd perspectief op basis van meerdere aspecten.

Ontdek waarom een locatieonafhankelijk leven met je gezin de moeite waard is en hoe je je dromen kunt volgen door samen met je kinderen en partner de wereld te verkennen als digital nomads.
Sophía bij een traditionele Balinese danseres

Reden 6: Onderwijs is overal

Ongeacht de leeftijd van je kinderen, zijn er talloze manieren om hen onderweg te onderwijzen en te laten leren. Of je nu kiest voor thuisonderwijs, ‘unschooling’ of tijdelijke inschrijving op een lokale school, de mogelijkheden zijn eindeloos. De leerervaringen die ze opdoen tijdens het reizen zijn onvervangbaar. Ze kunnen de exotische vogels in hun natuurlijke omgeving observeren, talen leren door met lokale kinderen te communiceren en de verhalen van de landen die je bezoekt uit de eerste hand ervaren. Daarnaast zijn er tal van online hulpmiddelen beschikbaar, en dit aanbod blijft groeien, waardoor leren voor jouw kinderen echt overal mogelijk is.

Ontdek waarom een locatieonafhankelijk leven met je gezin de moeite waard is en hoe je je dromen kunt volgen door samen met je kinderen en partner de wereld te verkennen als digital nomads
Nummers leren op het strand in Bali

Reden 7: Herinneringen voor het leven

Je kinderen blootstellen aan nieuwe culturen en het leven in verschillende landen is een ongelooflijk geschenk. Hen in staat stellen een breed perspectief op de wereld te hebben, wat hen zal vormen en helpen om interessante en ruimdenkende mensen te worden. Hoe magisch dat de eerste herinneringen van je kinderen exotische dieren kunnen zijn, niet in een dierentuin maar in de jungle of op safari. In plaats van binnen de grenzen van de kinderopvang, buiten op het strand spelen met hun ouders.

Ontdek waarom een locatieonafhankelijk leven met je gezin de moeite waard is en hoe je je dromen kunt volgen door samen met je kinderen en partner de wereld te verkennen als digital nomads
Popcorn eten op Safari in Kenya

Stel je een leven voor waarin je de 9-5 achter je laat en je focust op je gezin en je dierbaren terwijl je de wereld verkent. Waar je je dromen en het beste leven kunt leven, terwijl je tijd doorbrengt met je gezin.

Vertel me, welke van deze redenen inspireert jou het meest? Welk idee zorgt ervoor dat je een tas wilt inpakken en je gezin mee wilt nemen?

Laat het me hieronder weten!

xx Ilse

Ps. Ben je geïnspireerd geraakt en klaar om de stap te zetten naar een locatieonafhankelijk gezinsleven? Schrijf je dan in voor mijn “Create Your Best Location Independent Freedom Life” cursus! In deze cursus deel ik praktische tips, strategieën en persoonlijke inzichten om je te helpen je droomleven te creëren, waar ter wereld je ook bent. Klik hier om meer te weten te komen en je aan te melden!

Over Mij

Author picture
Multi-passionate, mama, ondernemer, creator, schrijver en creatieveling die jou graag helpt next-level te gaan op meerdere vlakken in je leven. Zelfontwikkeling is my love language en ik vind het heerlijk jou daarmee te helpen! Ook heb ik wat creatieve projecten (op de plank liggen) waarmee ik jou gewoon simpelweg blij wil maken, mijn digital artwork is daar momenteel alvast een voorbeeld van.
 
Oh, en een vrij opmerkelijk feitje: Ik reis al sinds de lente van 2018 de hele wereld rond met mijn gezin!
 

Gratis Goodies

Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ilse de Graaf, multi-passionate ondernemer, creator, schrijver, en creatieveling die jou graag helpt next-level te gaan op meerdere vlakken in je leven!

Personal Notes

Verwacht van mij geen posts op social media maar Personal Notes met mijn hartspinsels & updates in je mailbox!

Ilse de Graaf, multi-passionate ondernemer, creator, schrijver, en creatieveling die jou graag helpt next-level te gaan op meerdere vlakken in je leven!
Vraag gratis mijn Engelse Design & Live Your Best Life Starter Kit aan om jouw beste locatie-vrije bestaan te gaan creëren met jouw gezin!

Best Life Starter Kit

Vul hieronder je gegevens in om de Best Life Starter Kit te ontvangen.

Vraag gratis mijn Engelse Design & Live Your Best Life Starter Kit aan om jouw beste locatie-vrije bestaan te gaan creëren met jouw gezin!
Whohooo! Ik heb allerlei toffe gratis weggevers voor jou! Kies maar uit, of download ze allemaal!

Dankbaarheidsdagboek template

Vul hieronder je gegevens in om het Dankbaarheidsdagboek Template te ontvangen.

Whohooo! Ik heb allerlei toffe gratis weggevers voor jou! Kies maar uit, of download ze allemaal!
Download nu gratis deze weggever! 3 stappen die jij vandaag kan zetten om dichter bij jouw DROOMLEVEN te komen!

Droomleven Gids

Vraag je je wel eens af… ‘is dit het nu’? Download gratis mijn Droomleven Gids met hierin 3 stappen richting een leven op jouw voorwaarden, jouw droomleven!

Download nu gratis deze weggever! 3 stappen die jij vandaag kan zetten om dichter bij jouw DROOMLEVEN te komen!