10 manieren om locatieonafhankelijk geld te verdienen en de wereld rond te reizen met je gezin

Ontdek 10 effectieve manieren om locatieonafhankelijk geld te verdienen en de wereld rond te reizen met je gezin. Start vandaag nog met het realiseren van je droomleven!

Hi there! Laten we het eens hebben over manieren om geld te verdienen zonder aan één locatie gebonden te zijn. In mijn blogpost over locatieonafhankelijk leven met je gezin en/of  nomadisch leven met je gezin (die lees je hier), had ik het er al kort over hoe handig het is om jezelf van inkomsten te kunnen voorzien zonder dat je gebonden bent aan een vaste locatie. Nou, in deze blog geef ik je maar liefst 10 suggesties om online geld te verdienen, zodat je die baan die jou nu in Nederland/België houdt, achter je kunt laten en kunt genieten van een leven vol avontuur.

Maar voordat we beginnen, wil ik er wel even een disclaimertje ingooien en duidelijk maken dat werken voor een bedrijf op een vaste locatie helemaal niet verkeerd is natuurlijk. You do you. Het is gewoon niet voor iedereen weggelegd. En, er is zoveel meer mogelijk! The world is your oyster! Ik wil je met deze blog (en ook in mijn anders blogs zoals deze over “”Volg je Dromen: 7 Redenen om voor een Locatieonafhankelijk Gezinsleven te Kiezen“) graag inspireren dat ‘het ook anders kan’ en dat je niet vast hoeft te blijven zitten in de ratrace.

Anyway, als jij ook een avontuurlijk type bent en meer van de wereld wilt zien, dan zijn deze tips iets voor jou. Tien manieren om online geld te verdienen, en al is dit nog maar een kleine greep uit de mega waaier van mogelijkheden, let’s get this party started en laat je inspireren! Ps. De manieren staan niet in een specifieke volgorde, dus kies wat bij jou past!

#1 Geef taalles

Heb je er ooit over nagedacht om je moedertaal of een andere taal die je vloeiend spreekt, aan anderen te leren? Maak je geen zorgen als je grammatica niet perfect is, want er zijn verschillende manieren om les te geven (bijvoorbeeld met focus op conversaties). Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden bij platforms zoals Fiverr.com of Takelessons.com. Het is super makkelijk om te starten!

#2 Online coaching/tutoring

Heb je vaardigheden waar anderen wat aan hebben? Dan kun je ook online coaching of tutoring aanbieden. Gewoon via Skype of WhatsApp video. Je kunt van alles onderwijzen, van schoolvakken tot muzieklessen en van personal training tot andere vaardigheden waarbij iemand wat extra motivatie nodig heeft.

Ontdek 10 effectieve manieren om locatieonafhankelijk geld te verdienen en de wereld rond te reizen met je gezin. Start vandaag nog met het realiseren van je droomleven!

#3 Werken voor een bedrijf op afstand

Veel bedrijven zijn tegenwoordig flexibeler (goh, hoe zou dat nu toch komen! ;-)) en nemen graag werknemers op afstand aan! Of je nu wilt werken in klantenservice, marketing, softwareontwikkeling, administratie of design, er is van alles mogelijk. Je kunt simpelweg googelen op “remote job + marketing” of “remote job + developer”. Er zijn ook handige websites zoals “Working Nomads” waar je vacatures kunt vinden.

#4 Word freelancer of VA

Wil je geen eigen bedrijf starten maar wel ondernemers ondersteunen? Dan kun je als freelancer aan de slag en je diensten online aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld customer support, marketing, copywriting, social media of administratieve taken op je nemen. VA worden, oftewel Virtual Assistant, en zo ook volledig vanuit huis (waar die dan op dat moment dan ook is 😉 #digitalnomad) werken. Je richten op een bepaalde niche of juist allerlei klusjes opknappen voor je klant. Zo is vriendlief na een carrière van 14 jaar bij het Korps Mariniers nu, naast Men’s Work Facilitator, ook Online Business Tech Manager en ondersteunt hij online ondernemers met allerlei tech & automations die bij een online bedrijf komen kijken!

Ontdek 10 effectieve manieren om locatieonafhankelijk geld te verdienen en de wereld rond te reizen met je gezin. Start vandaag nog met het realiseren van je droomleven!

#5 Word social media influencer

Heb je iets te delen? Of het nu je mening is, een bepaalde skill waar je goed in bent, je kennis over iets of je reiservaringen, je kunt influencer worden op social media! Je hoeft echt niet honderdduizenden volgers te hebben, want merken waarderen de “micro-influencers” (tussen 1000 en 5000 volgers) net zo goed!

#6 Verdien geld met online handelen of beleggen

Online handelen is het kopen en verkopen van verschillende soorten activa via de handelsplatformen van online brokers. Je kunt bijvoorbeeld handelen in aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, ETF’s, opties, futures en valuta.

#7 Combineer online met offline!

Als je dol bent op het idee van locatie-onafhankelijk werken maar ook graag persoonlijk contact hebt met mensen, kun je ervoor kiezen om online werk te combineren met persoonlijke workshops of retraites. Je kunt reizen over de hele wereld en contact houden met je klanten via live workshops op verschillende locaties. Dit kan van alles zijn, van workshops over persoonlijke groei tot yogalessen op het strand.

Ontdek 10 effectieve manieren om locatieonafhankelijk geld te verdienen en de wereld rond te reizen met je gezin. Start vandaag nog met het realiseren van je droomleven!

#8 Affiliate marketing

Affiliate marketing is een manier om geld te verdienen door het promoten van producten of diensten van andere bedrijven. Je verdient een commissie wanneer iemand via jouw unieke link een aankoop doet. Je kunt affiliate marketing gebruiken in combinatie met een blog, website of social media kanalen. Ik doe het zelf ook hier op mijn blog!

#9 Dropshipping

Dropshipping is een manier om online geld te verdienen door het verkopen van producten zonder dat je ze daadwerkelijk hoeft te bezitten of te verzenden. In plaats daarvan gebruik je een derde partij om de producten te verzenden naar de klant zodra er een bestelling is geplaatst. Je kunt je eigen website of platformen zoals Amazon of eBay gebruiken om te beginnen met dropshipping.

#10 Wordt een online ondernemer / digitale ondernemer

Wordt net zoals ik al jaren ben, een online ondernemer en biedt online cursussen en producten aan. Waarom ik zo enthousiast ben over dit verdienmodel? Je kunt je kennis delen in de vorm van een digitaal product (zoals een e-book of video training) of een digitale cursus (waarin je meerdere video’s en/of modules aanbiedt om je klanten te helpen een probleem op te lossen). In plaats van dezelfde processen keer op keer persoonlijk met klanten te delen, kun je je tijd en energie beter benutten door een digitale oplossing te creëren die je aan je doelgroep kunt verkopen. Zo kun je je kennis, tijd én inkomen optimaal benutten. Je kunt je klanten zelfs een zelfstudie-cursus aanbieden of groepscoaching via een Facebook-groep of online community platform. Zo blijf je toch in contact met je klanten, zelfs als je locatie-onafhankelijk werkt!

En het goede nieuws is dat je online een business kunt starten in bijna elk onderwerp of niche. Je hoeft geen specifiek diploma of kennis te hebben, want je kunt alles leren via Google, YouTube en online cursussen. Onthoud dat als jij meer weet over een onderwerp dan je klanten, je al een expert bent in hun ogen!

Ps. Zou je ook graag een online business starten maar heb je geen idee waarover, en of het vervolgens een winstgevend idee is?! No worries, in mijn workshop (beter gezegd mini-cursus) genaamd “Discover Your Online Business Idea”, geef ik je een stappenplan met praktische tips! Koop hier je kaartje!

Natuurlijk zijn er nog veeeeel meer manieren om geld te verdienen online, maar ik hoop dat deze tien suggesties je hebben geïnspireerd. 

Ik ben benieuwd welke stappen jij gaat zetten om een locatie-onafhankelijk leven of digital nomad leven te leiden en geld te verdienen op jouw eigen voorwaarden! Laat het me weten in de reacties. En heb je een vraag? Laat het me dan ook weten!

Let’s goooo!
xx Ilse

Over Mij

Author picture
Multi-passionate, mama, ondernemer, creator, schrijver en creatieveling die jou graag helpt next-level te gaan op meerdere vlakken in je leven. Zelfontwikkeling is my love language en ik vind het heerlijk jou daarmee te helpen! Ook heb ik wat creatieve projecten (op de plank liggen) waarmee ik jou gewoon simpelweg blij wil maken, mijn digital artwork is daar momenteel alvast een voorbeeld van.
 
Oh, en een vrij opmerkelijk feitje: Ik reis al sinds de lente van 2018 de hele wereld rond met mijn gezin!
 

Gratis Goodies

Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ilse de Graaf, multi-passionate ondernemer, creator, schrijver, en creatieveling die jou graag helpt next-level te gaan op meerdere vlakken in je leven!

Personal Notes

Verwacht van mij geen posts op social media maar Personal Notes met mijn hartspinsels & updates in je mailbox!

Ilse de Graaf, multi-passionate ondernemer, creator, schrijver, en creatieveling die jou graag helpt next-level te gaan op meerdere vlakken in je leven!
Vraag gratis mijn Engelse Design & Live Your Best Life Starter Kit aan om jouw beste locatie-vrije bestaan te gaan creëren met jouw gezin!

Best Life Starter Kit

Vul hieronder je gegevens in om de Best Life Starter Kit te ontvangen.

Vraag gratis mijn Engelse Design & Live Your Best Life Starter Kit aan om jouw beste locatie-vrije bestaan te gaan creëren met jouw gezin!
Whohooo! Ik heb allerlei toffe gratis weggevers voor jou! Kies maar uit, of download ze allemaal!

Dankbaarheidsdagboek template

Vul hieronder je gegevens in om het Dankbaarheidsdagboek Template te ontvangen.

Whohooo! Ik heb allerlei toffe gratis weggevers voor jou! Kies maar uit, of download ze allemaal!
Download nu gratis deze weggever! 3 stappen die jij vandaag kan zetten om dichter bij jouw DROOMLEVEN te komen!

Droomleven Gids

Vraag je je wel eens af… ‘is dit het nu’? Download gratis mijn Droomleven Gids met hierin 3 stappen richting een leven op jouw voorwaarden, jouw droomleven!

Download nu gratis deze weggever! 3 stappen die jij vandaag kan zetten om dichter bij jouw DROOMLEVEN te komen!